dimarts, de gener 13, 2009

El Club Rosario Central Catalunya es reuneix amb Àngel Colom i Meritxell Borràs. CiU porta el cas al Parlament

Barcelona / Seu Nacional de CDC Redacció

Dilluns, 12 de gener, a les 13h. el President del Secretariat d'Immigració de CDC, Àngel Colom, i la diputada i Secretària d'àmbit Meritxell Borràs, han rebut un representant del Club Rosario Central Catalunya, per seguir el desenvolupament dels fets posteriors a les agressions racistes que els jugadors d'aquest club esportiu varen ser objecte dissabte passat, dia 10, al vespre, i de les quals NousCatalans n'informava ja el diumenge al matí, en primícia informativa, que després han seguit la majoria dels principals mitjans informatius catalans. Avui, dimarts, dia 13, les Sectorials d'Immigració i d'Esports de CDC faran pública una Declaració de condemna d'aquets fets clarament racistes, reclamant també l'expulsió del club agressor, el Bada Bing, de la Lliga de futbol tercera territorial. (A tall d'anècdota, el nom d'aquest club violent i racista és el mateix nom de l'espai on, en la serie televisiva "Los Soprano", es reuneixen els mafiosos...nom, per tant, gens casual). A l'esmentada reunió, els representants de CDC han expressat la seva solidaritat i el ple suport de Convergència al Club Rosario Central Catalunya; i, a més, s'han compromès a entrar una sèrie d'iniciatives al Parlament de Catalunya, algunes de les quals (tal com n'informem a continuació) ja han entrat al registre del Parlament durant la tarda d'aquest dillns, dia 12 de gener. La diputada Borràs preveu altres iniciatives de les que informarem properament. També el President de l Sectorial d'Esports i senador, Josep Maldonado, n'informava aquest mateix dilluns al Secretariat de l'esmentada Sectorial. CDC, considera que els fets són d'una extrema gravetat i s'espera que els culpable compareguin aviat davant de la justícia.


CiU ha presentat una bateria de preguntes per aclarir "els motius pels quals els Mossos d’Esquadra no van acudir a la crida reiterada d’un equip de futbol del grup 17 de tercera territorial, davant les amenaces de l’equip rival, que van acabar en greus agressions". El partit entre el Rosario Central i el Bada Bing va finalitzar abans d'hora amb deu ferits de l'equip format per esportistes argentins a causa de les agressions de l'altre conjunt, format per membres dels Boixos Nois.

La diputada convergent, Elena Ribera, ha indicat que sembla evident la "inacció" dels Mossos d’Esquadra i la "manca d’atenció" de la Federació catalana als advertiments i sol·licituds de protecció de l’equip del Rosario Central, "més tenint en compte els antecedents violents de l’equip del Bada Bing". Ribera ha preguntat al Govern "des de quin moment van tenir demanda d’actuació els Mossos d’Esquadra o si és veritat que la Federació catalana de Futbol va posar en coneixement dels Mossos la perillositat de l’encontre".

Ribera ha demanat "per quin motiu no es va donar protecció als integrants de l’equip El Rosario Central; per què no van acudir els mossos d’esquadra al camp de futbol quan el president de l’equip Rosario Central els va demanar ajut per les amenaces que estaven rebent els seus jugadors i per què no van acudir ni tan sols en el moment en què aquestes agressions ja eren una realitat".

La diputada de CiU s'ha preguntat "per què hi van anar les ambulàncies, però en canvi els Mossos d’esquadra no es van presentar i si creu el Govern que la resposta adequada era traslladar la sol·licitud d’atenció a la guàrdia urbana".

Per la seva banda, en un comunicat, la Policia catalana ha indicat que "el Cos de Mossos d’Esquadra no va rebre anteriorment al partit cap informació o avís per part de la Federació Catalana de Futbol que alertés del risc que suposava aquest encontre esportiu. Per tant, no s’havia previst cap mena de dispositiu de seguretat especial al camp de joc".