dimecres, de gener 28, 2009

Artur Mas: “En el tema de l’homenatge a les víctimes de l’Holocaust la frivolitat del tripartit he estat immensa” 27.01.2009

El líder nacionalista constata que “Esquerra, legalment, ha escollit el PSC com a soci a tot arreu, i això fa incompatible una aliança puntual amb CiU a Europa”

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha declarat aquesta tarda que entendria que les entitats jueves de Catalunya no participessin als actes commemoratius de l’Holocaust que ha organitzat el govern tripartit: “Entendria que no hi anessin, perquè la frivolitat amb que ha actuat el tripartit és immensa, i fa mal als ulls”. “No es pot tergiversar la història per capricis ideològics o per quedar bé amb no sé qui, i això és el que s’està fent des del tripartit”, ha reblat, “hi ha hagut declaracions de determinats membres del govern relativitzant el que va passar”.

Mas ha assenyalat que “qualsevol que sàpigui una mica d’història sap el que va ser l’Holocaust i el que significa l’extermini de sis milions de jueus per part d’una gent que van embogir o que eren una colla de malvats”. “Aquests dies s’ha intentat presentar com una cosa molt menor la pèrdua de milions de vides humanes, per cert, moltes d’elles nenes i nens”, ha dit. El líder nacionalista ha afirmat que “això no té res a veure amb el que passa entre Israel i Palestina. La violència genera violència, sempre ho hem dit, però el que no es pot fer és, per conviniència de part, carregar-se la història d’una manera tran frivola com s’ha fet des de determinats nivells del tripartit”.

Per a Artur Mas “aquestes declaracions son tremendament feridores per una part de la població que també son catalans. Es podrà estar d’acord o no amb el que fa el govern d’Israel, però en algun moment donava la sensació de menysteniment del que va passar”.

CANDIDATURA AMB ESQUERRA A LES EUROPEES

Preguntat per la candidatura conjunta amb Esquerra a les europees, Mas ha aclarit que “ells saben que la candidatura conjunta amb Esquerra a les europees no té massa sentit per què, entre d’altres coses Esquerra, legalment, ha escollit com a soci el PSC a tot arreu i el tripartit també. Això fa incompatible una aliança tan puntual amb CiU, només per anar junts simplement al Parlament Europeu”.

El president de CiU ha deixat clar que “la mateixa bona voluntat del candidat d’Esquerra respecte a possibles col·laboracions de cara a Europa nosaltres també la tenim”. En canvi, ha afirmat, “així com veig que en Ramon Tremosa rep crítiques per part de dirigents de partits polítics, nosaltres rebem amb ple respecte la tria del senyor Junqueras com a responsable d’ERC”.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions al col·legi Sagrada Família del barri d’Horta, a Barcelona, on s’ha reunit amb més d’un centenar de membres de plataformes i afectats per projectes urbanístics d’aquesta zona de la capital catalana. Entre ells hi havia els damnificats per l’enfonsament del túnel del Carmel o per la construcció del parc dels Tres Turons.

El líder de CiU ha recorregut el barri al llarg del dia d’avui, després d’esmorzar a Sant Cugat del Vallès amb l’alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, i un centenar d’empresaris de diversos sectors. Mas ha visitat el Mercat d’Horta, i ha dinat amb un centenar de representants d’entitats de la vida cívica i empresarial del barri, juntament amb la regidora de l’Ajuntament de Barcelona Maite Fandos, la parlamentària Maria Rosa Fortuny, el president de la Federació de Barcelona ciutat de Convergència, Jordi Martí, i la presidenta del districte d’Horta de Convergència, Iolanda Latorre.

Després ha visitat les botigues que van guanyar el concurs d’aparadors que cada Nadal organitza la federació nacionalista barcelonina, i ha mantingut una trobada amb militants i simpatitzants de CiU al local del partit a Horta.