dijous, d’octubre 23, 2008

“CiU només signarà pactes nacionals amb el govern si els acords son reals i si els continguts son sòlids”

El líder nacionalista signa el Pacte Nacional per la Innovació i la Recerca amb el president José Montilla, les universitats i els agents socials i econòmics

El president de CiU, Artur Mas, ha advertit aquesta tarda que “CiU només signarà acords amb el govern si els continguts son els que han de ser, i això val per la immigració, per l’educació, les infraestructures, l’habitatge o el finançament”. Mas ha subratllat que “xecs en blanc no en donarem. Es tracta d’arribar a acords que siguin sòlids, amb continguts reals, que tinguem la consciència i la seguretat que serveixen al país. Llavors no tindrem cap problema en arribar a acords que siguin bons per al país, encara que estiguem a la oposició”.

El líder nacionalista ha signat el Pacte Nacional per la Innovació i la Recerca amb el president de la Generalitat, José Montilla, amb qui s’ha reunit a Palau. Tamb´ñe l’han subscrit lles universitats catalanes, centres d’investigació i els agents econòmics i socials. Mas ha manifestat el goig i satisfacció de CiU, com a primera força del Parlament de Catalunya, d’haver arribat a aquest pacte “ampli i transversal” amb el govern, les universitats, patronals i UGT en matèria d’innovació i recerca, “dos prioritats que com a país ens interessen d’una manera especial i en les que hi ha molt terreny per caminar”.

Artur Mas ha recordat que “partíem de posicions molt febles, s’ha anat avançant a empentes i rodolons, i signem aquest pacte en bona part perquè es torna a la via que havia deixat oberta el conseller Mas-Collell en el darrer govern de CiU”. Segons el president de CiU, “intentem donar un missatge a la societat: recerca i innovació son temes de futur, a llarg termini, no serveixen per resoldre els problemes de les empreses i els treballadors a curtíssim termini, però val la pena tenir un itinerari establert, que s’ha de seguir independentment de la fòrmula de govern que hi hagi a Catalunya”. “La societat catalana ha de rebre el missatge potent i clar que hi una política d’innovació traçada, que es seguirà, i sobretot que nosaltres, mentre estiguem a la oposició, vigilarem que es compleixi. Ara cal passar del document al compliment, per la via dels fets”, ha afegit.

Artur Mas ha explicat que “quan s’ha incorporat el conseller Huguet he recordat que ara hi ha d’haver els diners als pressupostos perquè tot això pugui funcionar d’acord amb les expectatives”, i ha recordat que “a més d’això cal fer moltes altres coses: lluita contra la morositat, perquè moltes empreses no s’atreveixen a vendre perquè no saben si cobraran; liquidesa per les empreses, accès al crèdit; lluita contra l’atur; buscar feina per als que l’han perduda, prioritat absoluta”.

“Avui és dia per subratllar una aposta a llarg termini, independentment de les cojuntures polítiques; governi qui governi, la ruta està traçada i el compromís és seguir-lo. A CiU li toca vigilar que això es compleixi, que hi hagi els diners que calen i que tot això arribi al món de l’economia real, de l’economia productiva”, ha conclòs el líder de CiU.



Barcelona, 21 d’octubre de 2008