dimarts, de juny 24, 2008

La vaga dels treballadors de la neteja a Torroella de Montgrí i l'Estartit comença a tenir conseqüències visuals i olfactives en les dues poblacions. Si bé el diumenge els contenidors ja estaven a arrebossar, ahir, les bosses d'escombraries ja s'apilonaven al seu voltant. Els treballadors en vaga van anunciar ahir a través dels mitjans de comunicació que deixaven de complir els serveis mínims perquè asseguraven, i l'Ajuntament negava, que s'havia contractat altres empleats per fer la neteja i recollida d'escombraries. Davant del rebuig a cumplir els serveis mínims, l'Ajuntament ha decidit intervenir i va informar ahir que l'alcalde havia dictat un nou decret de restabliment d'aquests serveis mínims de manera que es garanteixi la recollida d'escombraries de manera total cada 72 hores i la neteja de platges al 50%. Un restabliment que comportarà que el consistori s'hagi de rascar la butxaca con?tractant gent de fora o destinant-hi personal municipal que actualment té encomanat altres tasques. Ahir, la decisió no estava presa, però la primera mesura ja es va establir col·locant contenidors de runa perquè les bosses no s'amunteguéssin pel carrer.
L'Ajuntament, a més, defensa que s'ha de prendre la decisió de restablir els serveis mínims per problemes de salubritat que poden aparèixer, tenint en compte la gran concentració de persones que hi ha, especialment a l'Estartit, i les altes temperatures. També informa, com va fer ahir aquest diari, que la falta de recollida d'escombraries agreuja actes vandàlics de destrossa de les bosses i l'escampadissa de les deixalles pels carrers.
Ahir, la manca de recollida d'escombraries era visible arreu de l'Estartit i començaven a sentir-se males olors provinents dels contenidors saturats.
D'altra banda, des de CCOO, es va anunciar ahir que el sindicat ha denunciat l'Ajuntament a inspecció de Treball perquè "la brigada ha netejat el carrer Santa Anna i part de la platja". Alhora, van explicar que Treball havia convocat un nou acte de mediació amb l'empresa, Fomento de Construccions y Contratas, que no es va ni celebrar perquè la proposta econòmica de FCC era la mateixa que la del dia anterior a la vaga.

Això s`ha d`enllestir per el be de tothom, aquesta imatge no ajudara gens en una temporada ja dificil desde el punt de vista del Turisme, cal reaccionar amb fermeza i agilitat. ho ens hi posem tots a una o no solbentarem res de res.