divendres, de juny 13, 2008

La Sequera afecta al Sector Turistic tambe.

CiU retreu al Conseller Huguet que no es preocupi per com afecta al turisme la sobreexplotació del Ter i demana la publicació de les balances hídriques

Xavier Dilmé explica que el sector s’ha sentit sol ja que el Conseller ha intentat passar desapercebut i Dolors Rovirola defensa la publicació de les balances hídriques dels rius catalans

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió Xavier Dilmé ha portat de nou al Parlament de Catalunya la problemàtica de la sequera que avui encara pateix la Conca del riu Ter. Però aquesta vegada la federació nacionalista ha abordat el problema des de la vessant turística i davant del Conseller Josep Huguet en la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme que s’ha reunit aquesta tarda.

Segons ha explicat Dilmé, sobre la situació de sequera i la sobreexplotació del riu Ter, “s’han sentit moltes veus” però, “en canvi ens ha sobtat el silenci de la seva conselleria sobre com pot afectar aquesta situació al sector del turisme”. El diputat de CiU ha explicat que “a nosaltres ens han arribat moltes consultes sobre quines mesures tenia estudiades el Govern” si la sequera perdurava durant tot l’estiu i afectava a les zones turístiques que envoltes el riu, “però no hem sabut realment que tenia previst el Govern”.

“La Conselleria ha intentat passar desapercebuda” en tot aquest episodi i això, òbviament, ha comportat que el “sector del turisme s’hagi trobat una mica sol”. Dilmé ha recordat al Conseller Huguet que la situació d’excepcionalitat que s’ha viscut aquest darrer any “és la més greu” però ha deixat clar que “tot i ser excepcional, es pot repetir i avui encara no està normalitzada”. Dilmé ha reclamat al Conseller que “no estigui a la reraguàrdia i doni la cara aportant solucions pel sector”.