divendres, de novembre 28, 2008

Puig defensa superar la mediocritat política

Puig defensa superar la mediocritat política per poder donar resposta satisfactòria a la crisi econòmica

El número dos de Convergència creu que difícilment es poden exercir els lideratges que reclama la societat si l’honestedat, el rigor, l’austeritat i la qualitat no s’imposen en la política


Canviar la manera de fer política, aquesta és la fórmula que el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, defensa per plantar cara de forma satisfactòria a la crisi econòmica que ens afecta. En l’esmorzar col·loqui que el Fòrum Empresarial del Llobregat ha organitzat avui, Felip Puig ha posat damunt la taula la necessitat “d’adaptar la política a la realitat que ens ocupa”. Per a ell, “sí els valors de l’autenticitat, l’honestedat, el rigor, l’austeritat , la qualitat i l’excel·lència no s’imposen també en la política, difícilment es podran traslladar els referents i els lideratges que el món empresarial i la societat comencen a reclamar de la política”.
El dirigent nacionalista està convençut que “arriba l’hora de la bona política” i és per això que, segons ell, és necessari “que l’exercici de la bona política s’imposi a la mediocritat. Hem d’exigir més als nostres dirigents”. Davant una trentena d’empresaris del Baix Llobregat, Puig s’ha mostrat convençut que les mesures que les empreses estan aplicant s’haurien de traslladar a la política i a l’administració pública. “Hem d’entendre que l’evolució de la crisi va a una velocitat que el món de la política no hi està donant resposta” ha afirmat Puig.
En aquest sentit ha emplaçat als governs a “aplicar de forma urgent mesures que requereixen coratge i risc” i a “recuperar el principi d’austeritat i prioritat eliminant les despeses sumptuoses i aplicant més rigor”. Per ell cal “valentia per prendre decisions amb coratge i rapidesa. No pot ser que mesures necessàries i imprescindible per afrontar la crisi, s’adoptin ara quan fa mesos que les estàvem proposant”.
En aquest sentit Puig ha parlat de la necessitat “d’injectar liquiditat al sistema financer i també al camp social, intentar una certa recuperació del consum, fer reformes estructurals del mercat de treball, replantejar els impostos, permetre ajornar pagaments i donar moratòries pel pagament de la seguretat social i aplicar més mesures per què les famílies es puguin adaptar a les noves situacions”.
Pel que fa a l’administració, és necessari “aprimar-la, aplicar els valors d’obtenció de resultats i abandonar actuacions clientelars”. També ha apuntat la necessitat de “revisar” el funcionament de la Unió Europea així com “no crear nous organismes sinó se n’eliminen d’altres” i deixar de produir “massa legislació absurda i innecessària”.

CiU “convençuda que ens en sortirem”
Però el dirigent nacionalista no ha volgut desaprofitar l’ocasió per enviar un missatge d’optimisme als assistents: “volem traslladar un missatge de confiança; ens en sortirem gràcies a la capacitat de resistència sorprenent” que té la societat catalana. I no només això sinó que “podem remuntar la situació, no de pressa però amb més solidesa que els altres”.
I tot això serà possible si “defensem millor la realitat econòmica catalana davant l’estat espanyol, lluitant per aconseguir més recursos que és el que ens permetrà lluitar contra la crisi, treballar per l’atracció de talent, gestionar directament les infraestructures estratègiques, construir una única agència tributària, reformar el sistema judicial i projectar Catalunya al món”.
Felip Puig ha començat amb aquest acte una jornada de treball al Baix Llobregat. El número dos de Convergència aprofitarà el dia per reunir-se amb els responsables dels sindicats UGT i CCOO de la comarca, dinar amb altres empresaris i visitar el gremi d’instal·ladors. Puig acabarà la jornada amb una trobada amb militants i simpatitzants de l’Hospitalet i Cornellà.


Barcelona, 20 de novembre de 2008.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!