dilluns, de gener 31, 2011

ES PRODUIRÀ UN EFECTE MIRALL ARREU DEL PAÍS??

Finalment, després de dures negociacions, Esquerra i RCat han arribat a un acord per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals de Barcelona. Un acord equitatiu, que reconeix la potència i la força d'Esquerra i alhora ret compte, també, de la important tasca que Reagrupament ha dut a la Ciutat Comtal a l'hora de crear estructura organitzativa al servei de l'independentisme a la capital del país.

De la unió d'aquestes dues organitzacions independentistes només pot sortir un gran èxit. La divisió del vot independentista a les passades eleccions autonòmiques en va resultar el retrocés de la força institucional de l'independentisme polític. Havent entès el missatge, Esquerra i RCat han decidit unir forces per evitar un nou retrocés i, de pas, aportar la força necessària per fer possible el canvi a Barcelona.

Cosa positiva seria que altres forces independentistes seguissin el seu exemple. En especial, les Candidatures d'Unitat Popular i la Solidaritat Catalana liderada per Joan Laporta. De ben segur que les reticències d'ambdues forces són motivades per motius de pes, però allò que uneix els independentistes de la capital del país és més que allò que els separa. La construcció d'un pol sobiranista i progressista a Barcelona és, simplement, una qüestió de responsabilitat històrica.

Ara caldrà veure quin efecte mimètic produirà això a la resta de municipis del país.
A Torroella- L`Estartit amb la aposta del SI a presentar una llista a les municipals pot fer que aquest fraccionament de les esquerres sigui mes evident i fustigador per aquestes formacions.