diumenge, de desembre 14, 2008

CIU de Torroella-L`Estartit presenta una mociò de rebuig als ARES

El Grup Municipal de CiU a Torroella-L`Estartit ha presentat una moció de rebuig a les dues Àrees Residencials Estratègiques plantejades per la Generalitat de Catalunya i l'Equip de Govern de UPM-ERC-LEI al municipi.
Entenent que la promoció de l'habitatge social és un prioritat per als Ajuntaments, l'any 2.006 CiU va redactar l'estudi local de l'habitatge en el qual es preveia la construcció de 412 habitatges de Protecció a través del desenvolupament de l'actual Pla General. Es tractava d’habitatges destinats a la gent del municipi. Si UPM-ERC i LEI hagués treballat en pro d’aquest projecte ara ja podríem disposar d’un edifici de 12 pisos de lloguer assequibles per a joves al Camp de futbol vell i un altre de 26 habitatges a preus assequibles a Can Bataller.
Ara l'equip de Govern de l'Ajuntament canvia les 2 grans zones de desenvolupament urbanístic del municipi, la façana sud de Torroella i la Casanova de l’entrada de l’Estartit i planteja el desenvolupament de 2 ARES, cosa que implica:
La construcció de 229 habitatges de protecció directa i 459 associats poden fer un total de 688 habitatges en quatre anys al nostre municipi. Amb la greu crisi econòmica que està afectant amb molta duresa el nostre municipi ens trobem ja un gran estoc de vivenda acabada que tindrà moltes dificultats a tenir sortida en els propers anys. Si a aquest parc de vivenda desocupada hi afegim 688 habitatges més en quatre anys, de ben segur que l’oferta de vivenda quedarà absolutament saturada.
Una construcció que amb tota probabilitat s'encarregarà a empreses de gran dimensió, externes al nostre municipi. A causa del fet que els ARE són gestionats per consorcis en els quals l'Ajuntament no hi té majoria, aquests grans desenvolupaments difícilment revertiran amb més feina per a les empreses del municipi i, en tot cas, representaran una competència directa o impossibilitaran el desenvolupament previst en altres llocs.
Destrucció de llocs de treball al sector de la construcció i sectors indirectes. Ja ara ens trobem amb alts índexs de destrucció d'ocupació en aquests sectors, i el fet de saturar l’oferta de vivendes al municipi amb grans promocions fetes per empreses forànies contribuïrà a accelerar encara més la crisi a les empreses i la destrucció de llocs de treball.
Greu Impacte Ambiental. L'ARE de l'Estartit preveu l'increment de l'altura de les edificacions en un 40% més del previst ( fins als 13 m d'altura), cosa que comporta la construcció de deu blocs de planta baixa, més tres plantes superiors. Aquest ARE situat a la closa de la Casanova és situat al bell mig de la plana del Baix Ter, al costat dels aiguamolls del Ter Vell i el futur Parc Natural Montgrí-Medes. El seu impacte ambiental és molt superior al previst en el pla general, Representant un greu atemptat ecològic a la plana.
Creació d’un nucli comercial diferenciat. L'ARE de l'Estartit crea una gran zona comercial a 1,2km del nucli principal i entra plenament en contradicció amb les polítiques de promoció comercial del Municipi.
Canvi de Model a l'Estartit. S'elimina la vocació que tenia aquesta unitat de creació d'Apartaments Turístics, zona hotelera, gran zona esportiva, cap a un model de ciutat dormitori.
Els habitatges no estan destinats a la nostra gent. L’adjudicació d’aquests habitatges no els fa l’ajuntament sinó la Generalitat i estan oberts a tothom, vol dir que es pot incrementar la nostra població en més de 2.400 persones foranes en quatre anys. Què passarà amb les escoles ??, amb els CAP ??, amb totes les infraestructures municipals que ara ja són justes pels que som ??.
CiU demana a través d'Aquesta Moció.
La necessitat de portar a terme una política d'habitatge social suficient i realista, destinada a la població del nostre municipi.
El rebuig de ple als 2 ARE.
Els estudis d'impacte ambiental necessaris que justifiquin aquest atemptat ecològic.
Els estudis d'impacte social i econòmic .
I els estudis sobre els equipaments necessaris per a un municipi que en 4 anys incrementaria en 2400 persones els seus veïns i veïnes.
La falta de visió política i estratègica de l'equip de govern, l'afany de seguidisme al PSC, la falta de projecte i capacitat d'enteniment de cap on ha d'anar i ésser el nostre poble, poden provocar que l'equip de govern d'UPM – ERC – LEI, no moguin un dit per evitar aquest desastre que de ben segur provocaria l'aprovació i desenvolupament d'aquestes macro-àrees residencials en cap cas destinades a les necessitats reals del nostre municipi. Ara és l’hora d’actuar des de tots els àmbits. El tripartit municipal té temps de rectificar fins al 30 de desembre. Demanem coherència i que es pensi en el nostre poble abans que en els interessos partidistes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Desde CiU esteu fent bona feina, vaig estar a la vostra xerrada i em va agradar força.


Ànims i endevant.

Unknown ha dit...

Gracies anònim per l`empenta que ens doneu la gent que ens recoltza i ens anima a seguir lluitant per fer millor el nostre municipi