diumenge, de juny 06, 2010

L´Ajuntament vol obrir el passeig del Molinet per accelerar el finançament
Està tancat des de l'any 2001, pendent d'unes obres a la muntanya que costaran uns dos milions d'euros
VOTI AQUESTA NOTÍCIA

Dos visitants a la tanca que impedeix el pas amb el Molinet al fons.
marc martí
C.T.B.
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí estudia l'obertura del tram del passeig del Molinet de l'Estartit que està tancat des de l'any 2001. Seria el pròxim mes de juliol, durant el dia, i l'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC), ho entén com una mesura de pressió perquè les administracions implicades en el finançament de la consolidació de la muntanya prenguin la decisió d'aportar els diners necessaris, que ronden els dos milions d'euros. Això sí, un rètol informarà que totes les persones que hi accedeixin ho faran sota la seva responsabilitat, tot i que l'Ajuntament prendrà totes les mesures per minimitzar el risc. Precisament, des de l'Associació Amics de l'Estartit, Mar i Muntanya, reclamen que les administracions públiques involucrades actuin per obrir aquest espai i que el puguin gaudir tant els veïns del poble com els visitants. De moment, la intenció de l'Ajuntament és obrir-lo els mesos de juliol i agost.
La brigada municipal ha realitzat diferents actuacions aquestes darreres setmanes per adequar el passeig després que el temporal de Sant Esteve del 2008 provoqués greus destrosses a la base de la via. La subdirecció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient ja té a punt el projecte per reformar el passeig, però l'execució de l'obra està condicionada a la consolidació del vessant de la muntanya, després que el 1994 patís esllavissades, com altres parts de la muntanya de l'Estartit. Aquest tram es va deixar pel final, ja que els altres afectaven habitatges. El cas, però, és que el 2001 es va tancar arran de nous moviments de terres.

Esborranys de consolidació
Segons han informat fonts municipals, l'Institut Geològic de Catalunya té enllestit l'estudi de la zona de la muntanya afectada i l'empresa pública Geocat està redactant el projecte de consolidació. L'Ajuntament n'ha vist esborranys, però encara no s'ha tancat el projecte. I el que falta són els diners. L'obra, inicialment, es va pressupostar en dos milions d'euros, però l'Ajuntament encara busca des de l'anterior mandat el finançament amb l'Estat, la Generalitat i la Diputació. També es va plantejar fer un rebaix progressiu de la pendent que acabaria amb un mur de contenció per reduir l'import de les obres.
Tant l'alcalde com l'Assocació Amics de l'Estartit, Mar i Muntanya coincideixen que l'espai és un lloc privilegiat i un punt de gran atratiu turístic i natural que s'ha d'obrir al públic.