divendres, de febrer 13, 2009

MAS EXPLICARÀ L’ALTERNATIVA ECONÒMICA DE CIU EN UNA CONFERÈNCIA EL 16 DE MARÇ AMB EL TÍTOL “SUPERAR LA CRISI, AIXECAR CATALUNYA”

Artur Mas pronunciarà una conferència el proper 16 de març en què explicarà de manera solemne a la societat l’alternativa econòmica de Convergència i Unió per superar la crisi i que se celebrarà al Palau de Congressos de la Diagonal de Barcelona. El títol d’aquesta conferència, segons ha anunciat David Madí, secretari Executiu de Comunicació i Estratègia de CDC, en el programa “Actualitat Viva” de Comunicàlia, serà: “Superar la crisi, aixecar Catalunya”. (www.comunicalia.cat).



La conferència de Mas vol fer palès que existeix una alternativa per superar la crisi econòmica davant la manca d’iniciativa i acció que estan demostrant tant els governs de José Montilla a Catalunya com de Zapatero a Madrid. La situació econòmica ha passat a ser, per a Convergència i Unió, la primera de les prioritats ja que, segons ha pronosticat Madí, a finals d’any, Catalunya i Espanya tindran “el pitjor quadre clínic d’occident, amb un atur del 17-18%, un dèficit públic del 6-7%, i una recessió de 2 punts”.



David Madí, en l’entrevista que li ha fet Rafael de Ribot juntament amb els periodistes David González i Andreu Farràs, ha acusat els governs tripartit de Catalunya i socialista de Madrid d’utilitzar “com a cortina de fum la crisi global perquè les coses s’han fet malament i, a més, les solucions han de ser locals”. No obstant això, Madí ha destacat que per sortir d’aquesta situació “ens hi hem d’arremangar tots”.



Pel PSC, la “no solució” és la solució en la qüestió del finançament



David Madí s’ha referit també a la qüestió del finançament i, en aquest sentit, ha denunciat la situació de “pausa” en què es troba la negociació a causa de les eleccions gallegues i basques. Un cop més, segons el secretari Executiu de Comunicació i Estratègia, el PSC queda sotmès als interessos del PSOE com ha passat històricament amb exemples tant flagrants com la Loapa. Ha recordat que el President Montilla té la força que mai ningú no ha tingut “té majoria parlamentària a Catalunya, el suport de l’oposició en temes com l’Estatut, de la societat catalana, i té la paella pel mànec a Madrid amb 25 diputats a la seva disposició per defensar els interessos de Catalunya. Però res de tot això funciona. Estem en situació de pausa, amb un PSC sotmès als interessos del PSOE i amb Montilla muts i a la gàbia”.



Madí ha negat el relat que els socialistes pretenen estendre pel país en el sentit que és bo que governin els mateixos a Catalunya i a Madrid “la teoria del govern amic és mentida i és un negoci ruïnós”, ha afirmat. Segons Madí els socialistes catalans “s’han instal·lat en la no solució perquè el dia que posin sobre la taula l’acord al PSC li pot generar una crisi interna molt important”.



D’altra banda, en l’entrevista, David Madí creu que si en les properes eleccions autonòmiques el tripartit suma, el tornaran a repetir i, per tant, “No obstant això, ha afegit, tenim la sensació que estem sumant una gran vocació de canvi i existeix una onada de canvi en el país”.



Barcelona, 12 de febrer de 2009